Gratis sundhed

Ja til sundhed – nej til brugerbetaling Kronjuvelen i vores velfærdssamfund er sundhedsvæsnet. Vores dygtige læger og sygeplejersker, vores høje kvalitet i behandlingen og den frie og lige adgang til sundhed.


Det er de borgerlige villige til at gå på kompromis med. De er klar til at indføre nulvækst i sundhedsvæsnet og brugerbetaling hos lægen. Det vil vi under ingen omstændigheder være med til. Vi socialdemokrater vil til hver en tid slå ring om den fri og lige adgang til sundhed. For det må aldrig blive lønsedlens størrelse, der bestemmer, om man har mulighed for at gå til lægen.

 

Problemet i Danmark er ikke, at for mange går til lægen. Problemet er, at nogle går for sjældent og for sent til lægen. Det er en af grundene til, at de fattigste i vores samfund lever kortere end de rigeste. Det vil vi arbejde for at rette op på. Derfor vil vi arbejde for at indføre målrettede sundhedstjek. De skal hjælpe, for eksempel ufaglærte mænd, som lever usundt og går for sent til lægen. Dem skal vi gøre en ekstra indsats for. Vi skal bekæmpe ulighed – også inden for sundhed.